Arduana Pribinja: Mediji su se pretvorili u kurire političara

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.livnobus.com/

Gošća jutarnje rubrike PRESS bila je novinarka AJB Arduana Pribinja.

Pričajući o političkoj situaciji u BiH i Evropi, novinarka AJB je kazala:

Nigdje nije komplikovano kao u BiH, osim možda u Hrvatskoj trenutno zbog stvari sa Vladom. Prilično je gusto i ne zna se ko je protiv koga, odnosno svi su protiv svih. Nemoguće je povući paralelu i oporediti sa atmosferom u bilo kojoj evropskoj zemlji. Nigdje nije atmosfera kao ovdje, ljudi nisu kao ovdje”, istakla je gošća dodavši:

Bila sam u Holandiji nedavno i vi na prvu odmah vidite da sve funkcioniše na sva tri nivoa. Vi kada pričate sa komunalcem, on govori tečni engleski i apsolutno je politički osvješten i zna za koga će glastai i zašto“, kazala je.

Pribinja smatra da su mediji u BiH pogriješili u odabiru ugla iz kojeg posmatraju dnevno-političke događaje.

Političari preko medija prenose šifrovane poruke jedni drugima i mi mediji nismo naučili javnost da te poruke razumije i čita. Mi smo se pretvorili u njihove kurire i tu smo pogriješili sa našim ulogom. Moramo prebaciti fokus na stvari koje se tiču običnog čovjeka i natjerati političare da plate svoj nerad“.

ba.n1info.com

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bingotuzla.ba/odvazneihrabrekatalog/ https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/