Apsurd! Zabranjen pristup publici večeras na utakmici Iskra-Sloga

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Večeras sa početkom u 18 sati započet će dugoočekivana utakmica između MRK Iskra Bugojno i MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje.

Svi smo dugo čekali ovu utakmicu ali nažalost tamo neko je odlučio da večeras nema pristupa publici pa ni vlasnicima članskih kartica koji dodatno finansijski podržavaju Iskru.

Uprava MRK Iskra je dobila dopis iz Policijske uprave Bugojno gdje navode da će se utakmica odigrati bez prisustva publike te da su ovlašteni u svakom trenutku prekinuti utakmicu ukoliko se domaćin ne bude pridržavao naloženih mjera.

Totalni je apsurd ne dozvoliti niti 10% publike da gleda utakmicu u dvorani kao što je KSC kojoj je kapacitet 5000 gledatelja.

Također da napomenemo u drugim kantonima je prisustvo publike omogućeno i zaljubljenici svih sportova uživaju u utakmicama dok je Srednjobosanski kanton izuzetak iz još uvijek nepoznatih razloga a napomenimo još i to da se veliki broj osoba vakcinisao pa čak i njima nije dozvoljen ulazak u dvoranu.

Ovo je bila prilika da pomognemo finansijski rukometašima Iskre ali nelogična rješenja nadležnih su pokvarila spektakl koji se trebao dogoditi večeras u KSC Bugojno. Igrači će igrati pred praznim tribinama bez podrške navijača oba kluba.

Kako je to bilo prije 2 godine možete vodjeti na naslovnoj fotografiji…

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o