Apel za petogodišnju Lamiju iz Travnika: Operacija zakazana za 19. mart ali nedostaje novac

https://www.bugojno-danas.info/

Humanitarna organizacija “Dirhem” objavila je apel za pomoć teško bolesnoj petogodišnjoj djevojčici Lamiji Odobašić iz sela Bijelo Bučje kod Travnika.

Za dvije operacije potrebno 121.000 eura Za dvije operacije potrebno 121.000 eura
Iz organizacije napominju da su u posjedu medicinske dokumentacije kojom se potvrđuje da djevojčica od rođenja ima spojene jednjak i dušnik zbog čega joj pluća ne rade punim kapacitetom, odnosno lijeva strana pluća joj uopće ne radi, a desna je svakim danom sve slabija i slabija.

Prema rezultatima analiza iz univerzitetske dječije klinike u njemačkom gradu Heidelbergu, Lamiji je srce na leđima, lijevo plućno krilo je crno i uništeno i na njemu postoji rupa. Crijeva se u stomaku pomiču prema gore i dolje.

Prema ljekarskoj prognozi, Lamija mora hitno biti operisana, a za dvije planirane operacije potrebno je 112.000 eura, koje roditelji ne mogu osigurati. Prva operacija je planirana već 19. marta. Lamijina porodica je već “pokucala” na nekoliko adresa s ciljem prikupljanja potrebnih sredstava, međutim to i dalje nije ni blizu potrebnog iznosa.

– Pozivamo vas da pomognete u ovom plemenitom naumu. Donirajte koliko možete, podijelite ovaj apel na svojim profilima i na stranicama i medijima kojima imate pristup. Ukoliko ste u nekom udruženju ili džematu, bilo u BiH ili u dijaspori, animirajte da kao džemat skupite što više novca. Pokažimo, kao i mnogo puta dosad, da je naš narod human i spreman na konkretna djela kako bi se spasio nečiji život – kažu u ovoj organizaciji.

Za Lamiju će tokom marta biti ustupljen humanitarni broj Dirhema putem kojeg se mogu donirati 3 KM. Broj je 090 292 056 (BH Telecom).

Detaljnije o tome kako možete pomoći Lamiji možete vidjeti na ovom LINKU.

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/