Anita Nurković nova je hafiza Kur’ana časnog

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini jučer je posljednje ajete Kur’ana proučila Anita Nurković, te time stekla titulu hafize Časnog Kur’ana.

Hafiza Anita (Zino) Nurković rođena je 17. juna 2001. godine u Rožajama. Završila je Medresu ,,Mehmed Fatih” u Rožajama, a trenutno studira na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Druga je hafıza Medrese ,,Mehmed Fatih” a ukupno peti hafiz koji je izuzetne rezultate pokazao i u Medresi ,,Mehmed Fatih”, navedeno je na Facebook stranici ove škole.

Hifz je učila pred muhaffizom mr. hfz. Salih-ef. Halilovićem, imamom Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu koji je pohvalio njenu posvećenost i ustrajnost.

– Čast i zadovoljstvo mi je bilo kao njezin muhaffiz voditi je ovim putem do trenutka promovisanja u najčasniju titulu hafiza Kur’ana. Hafiza Anita je primjer ustrajnosti, upornosti, predanosti, redovnosti i iskrenog nijeta. Za manje od dvije godine naučila je cijeli Kur’an napamet pored svih drugih obaveza i mnogih izazova i iskušenja. Da je dragi Allah nagradi i podari joj svako dobro i da u svome životu ostvari još mnogo uspjeha – kazao je muhaffiz Halilović.

Čestitke upućujemo hafizi Aniti, njenoj porodici, muhaffizu, Medresi “Mehmed Fatih” i cijeloj Islamskoj zajednici.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/