Anes iz Goražda snimio zmiju dugačku nekoliko metara kako se uvija na žicama dalekovoda

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Anes Halilović iz Goražda zabilježio je nevjerovatan prizor, na svom facebook profilu objavio je snimak zmije koja se kreće žicama od dalekovoda te je nazvao Akrobata.

Kako je ispričao, i sam je bio šokiran prizorom koji je zabilježio u Komoranima kod Prače.

“Prolazio sam ovim putem slučajno, i zastao da odmorim slikajući brda okolo, međutim ovo me šokiralo i zaledilo. Vidim zmija gmiže dalekovodom, ja sam to naravno zabilježio iz daljine, nije moglo drugačije, ali zmija na dalekovodima od nekoliko metara nisam mogao vjerovati. Ne znaš šta je duže ona ili dalekovod, tako je meni izgledalo. Bilo je zastrašujuće. Kad se krećemo u prirodistvarno treba biti oprezan“” poručio je Anes.

Snimak koji je nastao u selu Komrani u općini Prača nakon što je objavljen izazvao je brojne komentare. Dok se neki zgražavaju prizorom i strahuju ima i onih koji su se našalili na društvenim mrežama.

“Elektroprenos je poslao da provjeri žicu na dalekovodu”.

“To je najjeftiniji električar”.

“Jel’ ovo moguće dragi Anese, kako je struja ne ubije…Šeha električar..”

“Da ona zna da se Ahmo na divlje prikačio na struju direktno sa žica ne bi ona ni po zemlji gmizala, a ne gore”

“Ovo ti je smuk na električnom pogonu, puni baterije”.

Javio se i Vladimir Vuković, inače profesor biologije porijeklom iz Goražda.

“Kako raja već reče u pitanju je Eskulapov smuk (Zamenzis longisimus) Vjerovatno ženka, po boji i po dužini i gabaritu, one su veće i dulje. Često se u ovo doba godine penje po drveću, žbunju pa i kućama u potrazi za gnijezdima i mladim pticama. Koža joj nije dobar provodnik i to je spašava od ovakvih expedicija. Nije otrovan, mada zna da “odglumi napad” kad ga ugrozimo,a ujed mu je potpuno bezopasan”, smatra Vuković.

Foto: Screenshot

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/