ANALIZA: Evo zašto će NK Iskra ući u Prvu ligu FBiH (TABELA I RASPORED)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

NK Iskra je jučerašnjom pobjedom u Kiseljaku korak bliže Prvoj ligi FBiH.

Plavi se 8 kola prije kraja prvenstva nalaze na prvom mjestu sa utakmicom manje i dva boda više od drugoplasiranih ekipa FK Vitez i FK Krajina iz Cazina.

Sljedeće kolo na Jaklić dolazi Podgrmeč iz Sanskog mosta koji se nalazi na pretposljednjoj poziciji tabele, u prvoj utakmici rezultat je bio 2:2.

Nakon Podgrmeča, NK Iskra putuje u Bosansku Otoku gdje će igrati protiv NK Sloga koja se nalazi na sedmom mjestu i 20 bodova manje od NK Iskra. Sjetimo se, na Jakliću je rezultat bio 4:0 protiv Sloge.

Nakon Sloge, na Jaklić dolazi Krajišnik iz Velike Kladuše koji se nalazi na 10. mjestu sa 15 bodova. Bugojanci su u prvom duelu bili bolji sa 1:2 u mjesecu oktobru.

Nakon Krajišnika Iskra putuje u Ključ gdje će igrati protiv istoimene ekipe. Ključ se nalazi na začelju tabele, a u prvom duelu je bilo 2:0 za Iskru na Jakliću.

Poslije Ključa na Jaklić dolazi Bratstvo iz Bosanske Krupe, koje se nalazi na 9. mjestu tabele, u prvoj utakmici rezultat je bio 0:0.

Nakon Bratstva Iskru čeka veliki suparnik FK Vitez na svome stadionu. FK Vitez je ekipa sa najboljom gol razlikom na tabeli. U Bugojnu je Iskra u tvrdoj utakmici bila bolji tim na terenu pobjedivši FK Vitez rezultatom 1:0.

U pretposljednjem kolu Druge lige – Zapad, Iskra će u zadnjoj domaćoj utakmici snage odmjeriti sa Krajinom iz Cazina koja se nalazi na trećoj poziciji sa dva boda manje od Iskre. Još jedan neugodan protivnik od koga je Iskra izgubila 2:1. Nadamo se da će Plavi proslaviti titulu sa navijačima u utakmici sa Krajinom.

U posljednjem kolu Iskra će igrati u gostima protiv NK Busovača koji se se nalazi na 6. mjestu sa 26 bodova. Na Jakliću je rezultat bio 2:1 za Bugojance.

Prema svemu sudeći, NK Iskra ima odličan raspored utakmica sa dva boda više u odnosu na drugoplasirane sa utakmicom manje. Nadamo se da će NK Iskra sa igračima na čelu sa šefom stručnog štaba Senida Kulaša, ući u zasluženu Prvu ligu Federacije.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o