Prof. Amir Šečibović ponovo izabran za predsjednika OO SDA Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Nakon provedenih izbora u mjesnim odborima, u prepunoj Kristalnoj sali Općine Bugojno održana je Izborna skupština Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Bugojno. Na Skupštini se u ime domaćina prisutnima obratila dr. Melika Mahmutbegović, koja se u osvrnula na aktuelnu političku situaciju u BiH, na najbitnije procese, probleme, ulogu i djelovanje SDA u proteklom razdoblju te planove za naredni period. U svom obraćanju delegatima i gostima, zahvalila se na dosadašnjoj saradnji i poželjela svima još uspješniji rad u budućnosti.

Za predsjednika OO SDA Bugojno najviše kandidatura iz mjesnih odbora imao je prof. Amir Šečibović, aktuelni ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova u Vladi SBK-a, koji je jednoglasno izabran ponovo za predsjednika OO SDA Bugojno. Na Skupštini su izabrana i tri potpredsjednika i članovi Izvršnog odbora OO SDA Bugojno, kandidati za potpredsjednike Kantonalnog odbora SDA Srednjobosanskog kantona, članovi za Izvršni odbor KO SDA SBK-a i delegati za Skupštinu KO SDA SBK-a.

U svom obraćanju predsjednik OO SDA Bugojno prof. Amir Šečibović zahvalio se na ukazanom povjerenju delegatima Skupštine i svima koji su učestvovali u izbornom procesu te pozvao na saradnju i daljnji rad na pozicioniranju SDA Bugojno kao izuzetno bitnog političkog faktora na području općine a s ciljem stvaranja boljih uslova za život svih građana. Naglasio je da je SDA u Bugojnu jedan snažan i jedinstven tim koji sigurnim koracima ide u nove pobjede. „SDA je očuvala, čuva i očuvat će Bosnu i Hercegovinu i to treba biti poruka i iz ove prepune sale večeras“ istakao je u svom obraćanju nakon izbora novi/stari predsjednik OO SDA Bugojno, prof. Amir Šečibović.

Za potpredsjednike su izabrani: Meliha Mahmutbegović, Nedžad Jusić i Salih Gurbeta.

Za članove izvršnog odbora, također, jednoglasno su izabrani:

Amir Šečibović, Melika Mahmutbegović, Nedžad Jusuć, Irhada Strukar, Mirza Idrizović, Subha Agić Habib, Azra Fazlibegović Mahmutović, Hasan Ajkunić, Adisa Brajković, Edina Šupić, Melisa Čusto, Faruk Aganović, Vildan Hajić, Adnan Memić, Adnan Bašić, Nedžad Gazić, Ragib Halilović, Naim Basara, Fuad Hajić, Salih Gurbeta, Emir Sarajlić, Amela Haračić, Adis Mašić, Admir Ždralović, Nedim Balihodžić, Mersiha Alagić, Mehić Edib, Nedžad Muhić, Ahmed Rustempašić, Haris Haznadarević, Amra Durić Čaušević, Hamid Bajrić i Senada Milanović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/