Američke novine hvale konferenciju Lige muslimanskog svijeta (Rabite) i opisuju dozvolu ženi da vozi automobil kao mudru, reformatorsku mjeru

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Organizacija novinara SAD-aje u četvrtak pozdravila i pohvalila vrhovnu odluku koja dozvoljava ženama da voze automobil, opisavši je kao mudru i reformatorsku odluku.

Američki časopis„Tabletmag“ je izjavio kako je Kraljevina Saudijska Arabija svima dokazala svoju odlučnost da radi na napretku svojih zakona za dobrobit Saudijacaukazujući na intenzivan konflikt između umjerenog pristupa Kraljevine Saudijske Arabije i ekstremnih teza kojima se odlikuju nasilne grupe, kao što su organizacija „Al-Kaida“ i pokret„Muslimanskog bratstva“, kao i oni koji ih finansiraju.

Autor, Armin Rosen, je ukazao na snagu umjerenog pristupa u Kraljevini Saudijskoj Arabiji pozivajući se na konferenciju koju je održalaLiga muslimanskog svijeta, Rabita, u Njujorku i to pod nazivom “Civilizacijski dijalog između Sjedinjenih Američkih Država i islamskog svijeta”, gde su predstavnici svjetskih, vjerskih institucija imali priliku da izraze svoje ideje o međusobnim odnosima, da istaknu svoju privrženost istim uz saradnju sa islamskim zemljama.

Konferencija je zaključena “manifestom o zbližavanju”, koji je napisan na pet stranica gdje je naglašena važnost promovisanja kulture suživota i dijaloga unutar zapadnih i muslimanskih zajednica.

Prema saopćenju za javnost, govornici na konferenciji su bili, između ostalih, Susan Johnson Cook, ambasadorica SAD-a i jedan od najvažnijih zastupnika vjerske slobode. Zatim, svećenik zadužen za međureligijske poslove nadbiskupije u Njujorku te uvaženi Ali Rašid El-Nuaimi, visoki zvaničnik Ujedinjenih Arapskih Emirata i sekretar Vijeća islamskih učenjaka.

Američki sajt je posvetio mnogo prostora Generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta, cijenjenom dr. Muhamedu bin Abdulkerimu El-Isau, koji je na čelu „jednog od najvažnijih oružja Rijada u kontekstu blage, mekane snage“, koja je angažovana na finansiranju dobrotvornih poslova i aktivnosti vezanih za vjeru, edukaciju i širenje pristupa Kraljevine Saudijske Arabije u svim dijelovima islamskog svijeta.

Američka web stranica se također fokusirala na važnost susreta dr. El-Isaa sa papom Franjom i na pozitivan utjecaj ovog sastanka za razvoj odnosa između muslimanskog svijeta i ostalih država.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/