Amel Tuka u društvu supruge Amine obavlja umru u Mekki

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nakon Evropskog dvoranskog prvenstva u Turskoj odlučio je s ciljem obavljanja Umre posjetiti Mekku i Medinu.

Od ranije je poznato da pored sportskog i javnosti dobro poznatog života Amel Tuka snagu i motivaciju za dalje i više traži u vjerovanju, a svaku svoju utrku tradicionalno proslavi spuštanjem lica na tlo – sedždom, kojom se zahvaljuje Bogu za postignute rezultate.

Nakon Evropskog dvoranskog prvenstva gdje mu je izmakla medalja, Tuka je sa svojom izabranicom Aminom odlučio obaviti Umru – vjerski obred sličan hadždžu koji se obavlja tokom cijele godine van termina za hadždž.

Njegova supruga Amina objavila je na Instagramu story na kojem naš bh. atletičar u ihramu (bijeloj odjeći specifičnoj za obrede Umre i hadždža) uči Kur’an u Mekki, a on je isti taj story repostao na svom storyju.

Od ranije je također poznato da je Tuka na mjesnoj džamiji u svom rodnom mjestu donirao veći dio novca za obnovu objekta, a obavljanjem Umre potvrdio je da je zahvala Bogu na prvom mjestu.

Amel Tuka (Foto: Instagram)

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/