Ambasador Jusić u S. Arabiji moli vladajuće strukture BiH da prestanu sa političkim igrama od kojih niko nema koristi

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Vijeće ministara nije odobrilo uvođenje bezviznog režima za državljane Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, a Muhamed Jusić, ambasador BiH u ovoj državi za N1 je kazao da se i dalje nada da će se ta odluka promijeniti. Jusić je kazao da ako odluka ostane – brojne državljane Saudijske Arabije će morati odbiti za vizu – jer neće fizički stići obraditi sve zahtjeve.

“Imao sam dozu nade da će preovladati razum i argumenti, da ćemo imati ovu odluku. Pokušavao sam dobiti vrijeme kod domaćina u Saudijskoj Arabiji, kod agencija da ne prekidaju letove prema BiH, da uspostavljaju nove linije, u nadi da ćemo imati tu odluku. I dalje se nadam da ćemo pokušati doći do kompromisa”, poručio je Jusić za N1.

Jusić je vladajućim strukturama u Vijeću ministara BiH poručio da interese bh. ekonomije stave ispred političih igara, te da shvate da su tu da služe građanima, a ne da provode političke igre.

Inače, mnogo je zainteresovanih državljana Saudijske Arabije koji žele putovati u BiH.

“Mi imamo već pritisak na Ambasadu da smo dosegli limite. Imamo samo jednog diplomatu koji radi na unosu podataka i obradi viza. Nismo došli do kritičnog momenta, ali vijest se proširila na društvenim mrežama, da se čeka odluka BiH o liberalizaciji viznog režima, da ljudi ne dolaze”, istakao je Jusić.

“Plašim se šta će biti u narednih nekoliko dana. Mislim da ćemo imati takvu situaciju da ćemo morati odbijati zahtjeve, jer ih ne možemo obraditi, a ne smijemo doći do toga da neko ne kupi kartu – a ne može putovati”, zaključio je.

N1

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o