Ambasador BiH u Hrvatskoj: Bisera Turković nanijela veliku štetu BiH

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Način na koji je ona vodila i vršila zloupotrebe, to je jedna paradoksalna situacija, poručio je Vranješ

Ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ, tokom gostovanja u ATV-ovoj emisiji “Imate riječ” govorio o tome da li će biti novi ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara, ali i o Biseri Turković.

– Još nisu ni počeli razgovori na temu formiranja Vijeća ministara. Kao ni na temu raspodjele resora, ali ni imena. Preuranjeno je baviti se s tim. Imponuje, kada se vaše ime pronađe u takvom kontekstu. U svakom slučaju zvuči lijepo, ali da je odluka donesena, nije – rekao je Vranješ.

On je dodao da je značajno, da pomenuto ministarstvo pripadne Srbima. Kako kaže, Bisera Turković kao ministar vanjskih poslova, nanijela je veliku štetu cijeloj BiH.

– Vidjeli smo kako to izgleda, kako se takvo ministarstvo zloupotrebljava od strane jedne politike, jedne ili više osoba i kada postane oruđe, za ciljanje RS. Mi smo vidjeli koliko štete to može da se nanese. Meni je drago, što je predsjednik Dodik odlučio da će insistirati na tom ministarstvu, odnosno da pripadne srpskim kadrovima. Bisera Turković je nanijela određenu štetu na mjestu ministra vanjskih poslova. Ona je nanijela štetu BiH. Način na koji je ona vodila i vršila zloupotrebe, to je jedna paradoksalna situacija – poručio je Vranješ. 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/