Aleksandar Vučić prvi put progovorio o spaljenim kućama svog oca u Bugojnu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prvi put je danas javno progovorio o spaljenim kućama svog oca u Bugojnu u Bosni i Hercegovini, kao mišljenju Anđelka Vučića o naknadi koju treba da dobije zbog uništenih domova njegove familije.

Naime, predsjednik Srbije je to rekao novinarima nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH, a upitan da li se razgovaralo o isplati duga Srbije prema BiH, na osnovu neisplaćenih naknada za korištenje hidropotencijala za potrebe rada hidoelektrana „Bajina bašta“ i “Zvornik”.

Na pitanje novinara da li je bilo riječi o isplati duga, Vučić je uzvratio kontrapitanjem: Jel” imate vi neki papir da to potkrepite?

On je podvukao da ne postoji papir kojim bi mogla da se potkijrepi tvrdnja da Srbija duguje 3,4 milijarde BiH za potopljeno zemljište.

– Glava me zaboli kada takve gluposti slušam – rekao je Vučić.

Kako je rekao, nije problem da Srbija izdvoji novac, pa i da ga pokloni, jer je ionako riječ o mjestima u Republici Srpskoj, ali je istakao da se Srbiji ne može „stavljati nešto“ što nije presuđeno nijednim aktom.

Nego to neko negde misli… Kad bih vam ja rekao šta misli moj otac o njegovim spaljenim kućama u Bugojnu, koliko misli da treba para da dobije, a još mu niko nije ni dinar ponudio, a sve kuće Vučića u Bugojnu spaljene… Nikad to pitanje nisam potegao, niti mislim da o tome treba da se priča, dajte da pričamo o onome što je realno – rekao je predsednik Srbije.

Telegraf.rs

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/