Aleksandar Vučić orden od Vladimira Putina posvetio precima iz Bugojna

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Predsjednik Rusije Vladimir Putin uručio je orden Aleksandra Nevskog predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Ime Aleksandra Nevskog koji je proslavio Rusiju svojim ratnim podvizima i koji je izvojevao slobodu za svoju otadžbinu od stranih zavojevača.

Ovo nagradu su već dobili istaknuti predstavnici srpskog naroda, Knez Miloš Obrenović i Nikola Pašić, a sada ovaj orden zasluženo dobija i Aleksandar Vučić. Vašem ličnom učešću rusko-srpska saradnja posebno napreduje i mi visoko cenimo to što radite. Želim vam uspehe u daljem radu” – rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Predsjednik Srbije rekao je da odlikovanje posvećuje svom ocu i porodici Vučić.

 – Ovu nagradu želeo bih da posvetim ocu i porodici Vučić iz malog sela Čipuljić iz kojeg su stanovnici uvek voleli Rusiju. Ovo je ogromna čast, zahvalio bih se narodu Srbije koji je podržao politiku nezavisne i slobodne Srbije, politiku ne lakih, već ozbiljnih i odgovornih koraka. Posebno mojoj deci koja su mnogo toga izdržala i uvek bila uz svog oca, posebno zagrljaj i ljubav šaljem Danilu i Milici i veliko srce za malog Vukana – kazao je srpski predsednik na kraju na srpskom jeziku.

Otac predsjednika Srbije Anđelko Vučić rekao je da je prošlog četvrtka, kada je njegov sin dobio orden od ruskog predsjednika Vladimira Putina, bio radostan i beskrajno ponosan, ali dodaje da taj orden predstavlja i priznanje Srbiji. 

– Ovo je priznanje Srbiji, sticajem okolnosti Alaksandar je tu, mi smo roditelji, ali zbog svega toga možete zamisliti šta znači roditeljima. Znači mnogo – rekao je Anđelko Vučić za Kurir.

Dodjelu ordena Svetog Aleksandra Nevskog svom sinu pratio je iz porodičnog doma sa suprugom Angelinom, a u gostima im je bila i ruska televizija.

– Angelina je onako majčinski otvorila dušu dok smo to pratili. Naravno, bili smo uzbuđeni, s razlogom, imajući u vidu koji je orden i od koga – rekao je Anđelko Vučić, dodavši da im je društvo pravila kćerka mlađeg sina Andreja, dok su Danilo i Milica bili u koloni sa ostalim učesnicima koji su željeli da pozdrave Putina kod Hrama Svetog Save.

– I ja sam im se priključio kasnije poslije podne – kaže Anđelko Vučić.

On kaže i da se ushićenje, praćeno roditeljskim suzama, nije moglo sakriti.

– Nostalgija je bliža nama starijima. Sjetim se svih mojih starijih, i braće i strica… Sjetim se i šta sam iz njihovih priča slušao. O svom ocu i njegovom odnosu prema tadašnjoj Rusiji, odnosno ŠSR-u. Ta bliskost pravoslavna uvukla je i njega – kaže Anđelko Vučić. 

Za oca predsjednika Srbije u četvrtak se desio još jedan uzbudljiv trenutak, jer je upoznao predsjednika Putina.

– Nisam nametljiv i nisam želio da prilazim, ali onda su mi ljudi iz protokola ponudili i naravno da sam bio jako radostan što vidim Putina tako neposredno, oči u oči. Onako kako sam ga i zamišljao, ne velikog, ali čvrstog. Stegao mi je ruku objema rukama… Pogledao me je pravo u oči, čestitao i zahvalio. To je događaj koji malo ko može da doživi. Pun sam i zadovoljan što sam ga sreo. Čovjeku u mojim godinama, a nisu male, to je velika stvar – rekao je Anđelko Vučić.

Objašnjava i koliko mu je značilo što orden nosi ime Aleksandra Nevskog, a kako kaže, jos više spisak velikana koji su ovo priznanje ponijeli.

– Govorimo o društvu Obrenovića, Karađorđevića i o možda najvećem diplomati Nikoli Pašiću, a od tada je prošlo evo uskoro 105 godina. To je orden i priznanje Srbiji koja jeste tu kakva jeste i zaslužuje je to baš takva kakva jeste. Nadajmo se da će ostati i dalje nepristrasna ili pristrasna i za jedne i za druge, dakle i za one gde Sunce izlazi i gdje zalazi – rekao je Anđelko Vučić.

On je dodao i da mu je posebno milo kako je uticao na posvetu koju je predsjednik Srbije izgovorio prilikom dodjele ordena.

– Kada mi je javio, rekao je da će ga posvetiti meni, a ja sam odmah rekao: ”Ne meni, nego precima, Vučićima iz Bugojna”. On je orden posvetio precima iz Čipuljića gdje su živjeli moj otac, stric… – kaže Anđelko Vučić.

Tanjug/kurir.rs

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o