Ajdin Hasanić snimio film “Ugašena mladost” posvećen Editi Malkoč i bugojanki Selmi Agić

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Ajdin Hasanić, student žurnalistike na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i široj javnosti poznat po zanimljivim i poučnim videoklipovima na YouTubeu, snimio je kratkometražni igrani film pod nazivom “Ugašena mladost”.

Film “Ugašena mladost” posvećen je Editi Malkoč i Selmi Agić, studenticama koje su sredinom oktobra, kao pješakinje, stradale u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu, ali i svim drugim osobama koje su na razne načine, najčešće nedužne, stradale u saobraćajnim nesrećama.

“Kao što se i u samom početku filma moglo vidjeti, film je posvećen smrtno stradalim djevojkama u nedavnoj saobraćajnoj nesreći u Sarajevu, stoga slobodno mogu i kazati da je mojoj ekipi i meni to bila inspiracija da napravimo ovaj film. Uostalom, svi smo živi svjedoci ‘šumahera’ na našim ulicama koji svakodnevno uzimaju mlade živote, a film je naš način da ukažemo na veliki problem na našim cestama, kao i da pokažemo da bi neka sljedeća žrtva mogla biti neko od naših najmilijih”, kazao je za Klix.ba Hasanić.

Cjelokupni projekt je trajao oko sedmicu dana, a svi kadrovi su snimljeni u njegovom rodnom gradu, Sanskom Mostu.

Produkciju je radio Exitmediafilm iz Sanskog Mosta, a pored Hasanića, u filmu glume Kenan Talić, Muamer Osmančević, Edin Talić, Salmin Behremović, Jasmin Talic, Esma Hotić i Davud Hotić.

Na samom kraju pojavljuju se i naši poznati pjevači Eldin Huseinbegović, Armin Muzaferija, te sportisti Amel Tuka i Salko Zildžić.

Režiju filma, čija je osnovna poruka “Oduzmite gas, ne život!”, potpisuje Enes Hotić.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/