Ahmetović: Izbačeni smo iz SDA jer smo obećavali bolji život, a ne veće namete

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nakon što je danas na sjednici Predsjedništva SDA odlučeno da se iz članstva stranke brišu Sadik Ahmetović i Salko Sokolović, Ahmetović nam je kazao da nije iznenađen ovakvom odlukom.

“Nisam iznenađen. Zapravo je bilo pitanje dana kada će rukovodstvo stranke koju sam osnivao odlučiti da me kazni zato što ne želim odustati od ideje i obećanja SDA”, kazao je Ahmetović i dodao: Mi smo obećavali bolji život, a ne veće namete.

Ahmetović smatra da je odlika o isključenju iz stranke pokazatelj da rukovodstvo SDA nema snage da se suoči s problemima u stranci.

“Isključeni smo mi jer smo odbili po kratkom postupku gurati skuplju naftu, a nisu napadači na zamjenika predsjednika SDA i državnog ministra, a nisu ni optuženi za korupciju i kriminal. To puno više govori o SDA nego o meni i isključenim kolegama”, zaključio je Ahmetović.

Podsjećamo, Na sjednici Predsjedništva SDA koja je danas održana u sjedištu stranke u Sarajevu, odlučeno je da Sadik Ahmetović i Salko Sokolović, kojima su izrečeni ukori na prošloj sjednici, više nisu članovi ove stranke jer su osnovali nezavisni klub u Parlamentu BiH. Odluka je bila jednoglasna.

klix.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o