Ahmed Rustempašić novi predsjednik AM SDA a Elma Idrizović nova predsjednica Žene SDA Bugojno

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

U prostorijama OO SDA Bugojno održana je Izborna skupština Asocijacije mladih OO SDA Bugojno na kojoj se birao predsjednik, potpredsjednici i novi sastav Izvršnog odbora Asocijacije mladih OO SDA Bugojno. Također, izabrani su i članovi Skupštine AM SDA SBK ispred OO SDA Bugojno, kao i prijedlozi kandidata za predsjednika, potpredsjednika i člana Izvršnog odbora AM SBK ispred OO SDA Bugojno.

Na početku Skupštine prisutnima se obratio dosadašnji predsjednik Asocijacije mladih OO SDA Bugojno, Mirza Idrizović, iskazavši zahvalnost svima na odzivu, delegatima, kao i članovima Asocijacije na njihovom aktivizmu u prethodnom mandatu.

Izborima unutar Asocijacije mladih OO SDA Bugojno, prisustvovao je i Amir Šečibović, predsjednik OO SDA Bugojno, koji je održao motivirajući govor, podržao rad najaktivnije Asocijacije mladih, ukazao na aktivizam, odgovornost, predanost u radu za sve buduće ideje, aktivnosti i incijative. Također, naglašava da ponosno zagovaramo projekte i politiku SDA, jer jedinstvenost ostvaruje ciljeve.

Jednoglasnu podršku za predsjednika AM OO SDA Bugojno dobio je Ahmed Rustempašić, a za potpredsjednike su izabrani Amna Imamović, Anela Ćosović, Belmin Bektić i Hamza Čusto. Skupština je izabrala i nove članove Izvršnog odbora koji broji 33 člana.

Na Izbornoj Skupštini potvrđena je ideja SDA i njene smjernice, a jednoglasno biranje i podrška potvrđuje jedinstvo koje je neophodno u radu stranke i njene omladine.

Asocijacija mladih privlači sve više pažnje mladih i ima značajnu ulogu u svim segmentima društvenog djelovanja za dobrobit naše zajednice i našeg Bugojna, kao i poboljšanja društvenog statusa. Mladi ljudi su oni koji će osmišljavati, planirati i realizovati projekte od interesa za društvo i državu, oni koji će voljeti svoju jedinu domovinu. Asocijacija mladih je mjesto koje će odgajati buduće nove lidere, u svakom pogledu biti prepoznatljiva i dostupna svim mladim ljudima sa svojim potencijalom i idejama koje posjeduju mladi koji su pokretač novih i pozitivnih procesa čime će doprinijeti ukupnom, proaktivnom djelovanju i dobroj saradnji sa OO SDA Bugojno ka zajedničkom cilju.

Ovim putem upućujemo iskrene čestitke za dosadašnji rad sa željom da se tako nastavi i u narednom periodu, a novom sastavu Asocijacije mladih OO SDA Bugojno želimo mnogo sreće i uspjeha u budućem radu, djelovanju, te zahvaljujemo svima koji su uveličali Skupštinu i iskazali neizmjernu podršku članovima Asocijacije mladih OO SDA Bugojno, naveli su iz SDA Bugojno.

Također, u prostorijama OO SDA Bugojno održana jeIzborna skupština i organizacije Žene SDA Bugojno na kojoj su izabrane predsjednica, potpredsjednice i članice Izvršnog odbora organizacije Žene SDA Bugojno.

Za predsjednicu organizacije Žene SDA Bugojno izabrana je Elma Idrizović, a za potpredsjednice dr Irhada Strukar, Amela Haračić, Edina Šupić i Adisa Brajković.

Amir Šečibović, predsjednik OO SDA Bugojno čestitao je izabranom rukovodstvu i dao podršku uz želje da rad u organizaciji Žene SDA Bugojno bude uspješan kao i do sada.
“Zajedno nastavljamo dalje putem koji je SDA davno zacrtala, putem jedinstva, snage odgovornosti i uspjeha”.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/