Ahmed Omerinović, komandant odbrane Iskre: Naš cilj ostaje prvo mjesto

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Nogometaši Iskre jesenji su prvaci u Drugoj ligi Federacije grupa Zapad. Plavi sa Jaklića opravdali su očekivanja i sezonu završili na prvom mjestu. Nogometaši tima sa Jaklića na zimsku pauzu odlaze sa 20 osvojenih bodova, tri više u odnosu na Krajinu iz Cazina, najvećeg konkurenta za osvajanje prvog mjesta koje donosi baraž za Prvu ligu Federacije. Iskra je poslije Borca i Viteza tim sa najmanje primljenih pogodaka, samo devet, a zasluge za to svakako idu i stamenom stoperu Ahmedu Omerinoviću koji je nastupio u svih devet kola, te bio nepremostiva prepreka za protivničke napadače.

Zadovoljan sam polusezonom jer smo završili na prvom mjestu i igrali smo dobro kroz cijelu polusezonu. Bilo je dobrih, ali negdje i loših utakmica. Malo nam je nedostajalo i sreće, jer smo u posljednjoj utakmici pogodak primili u 95.minuti (Vitez Bužim 1:1). Igram na stoperskoj poziciji, jako odgovornom mjestu i mislim da sam veoma korektno odradio svoj posao svaku utakmicu. Uvijek može bolje, radom i treniranjem kompletira se pravi igrač, ističe Omerinović koji se dotakao i drugog dijela sezone.

Naš cilj i u drugom dijelu sezone je osvajanje prvog mjesta i vjerujemo da to možemo odraditi uz kvalitetne pripreme i nekoliko pojačanja. Tu je i par mladih igrača iz omladinskog pogona i uvjeren sam da možemo pobijediti svaku ekipu u ligi, dodao je Ahmed Omerinović, član NK Iskra Bugojno.

Zanimljivo da je oko na Omerinovića “bacio” i nekadašnji šef stručnog štaba Iskre, iskusni Šener Bajramović koji je za ovog igrača imao sve riječi hvale. Nažalost, Omerinović se zbog povrede nije naigrao u vrijeme dok je Bajramović vodio Iskru,a putevi su ima kasnije razišli. Ipak, kvalitet uvijek dođe do izražaja pa ne sumnjamo da će tako biti i kod ovog provjerenog fudbalera koji kada su Omerinovići u pitanju na Jakliću nije sam, s obzirom da je njegov brat Eldar prvi strijelac juniorskog tima Iskre koji je polusezonu također završio na prvom mjestu. I Eldar ima ubilježene nastupe za seniorsku momčad tima pa se u nekoliko navrata desilo da su obojica na terenu zajedno branili boje seniorske momčadi Iskre.

Izvor: Sport Avaz

Omerinović 1(1)

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/