Adnan Hozić (SBB): Vijećnici SDA su se slikali sa lopatama, skupljali glasove i ostavili pola nedovršenog trotoara u Gromilama

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Na posljednjoj 7. redovnoj sjednici općinskog vijeća, definitivno je SDA izvukla deblji kraj uzimajući u obzir da su SBB i SDP spriječili ilegalno imenovanje predsjednika nadzornog odbora JKP “Vodovod i kanalizacija” od strane SDA tako što su predložili kandidata kojeg nije bilo na konkursu, a tvrdili su da je prošao konkursnu proceduru.

Na vijećničkim pitanjima ni Adnan Hozić, vijećnik SBB, nije štedio vijećnike SDA postavivši pitanje klubu SDA:

“Moje prvo vijećničko pitanje danas, a šesto koje uporno ponavljam na skoro svakoj sjednici Općinskog vijeća jeste dokle je došlo sa izgradnjom odnosno završetkom trotoara u naselju Gromile. Pitam klub vijećnika SDA iz razloga što su kao kandidati za Općinsko vijeće došli da se slikaju dole, skupljali glasove i 1.10.2016. prestali radove u naselju gromile zato što je počela tada predizborna šutnja. Kada će se završiti trotoar u naselju Gromile? Uradili ste pola, dokle je bila izborna kampanja, poslije izborne kampanje niste uradili ništa, sada pitam klub SDA, a sljedeću sjednicu ako ne bude završeno poimenično svakog onoga ko je bio na slici, čak mislim da su neki i lopate držali u rukama, ću pitati zašto nisu završili trotoar. Pola trotoara je urađeno, pola je makadam.”

Adnan je također pitao o primanjima volontera u javna preduzeća, kada će se to realizovati te o tome da se razmatra infrastruktura u MZ Karadže.

Naravno, ni na jedno pitanje nije dobio odgovor, a kada ćemo saznati, ostaje da se vidi.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o