Adel Tukar tvrdi da ga je EP BiH prevarila: Neću kući u Bugojno dok mi ne vratite radno mjesto

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

“Bajazit Jašarević – Mensura Zuka – hoću svoje radno mjesto”, napisao je Tukar na transparentu kojeg sa suprugom drži na ulazu u zgradu Elektoprivrede.

Tukar za Klix.ba pojašnjava da je njegov brat poginuo od elektroudara nakon pada žice sa stuba te da je Elektroprivreda BiH, nakon tužbe, bila dužna porodici isplatiti 130.000 KM na ime obeštećenja. Pored toga, i otac mu je poginuo kao pripadnika Armije BiH.

No, umjesto tog novca usmeno mu je obećano zaposlenje u Elektroprivredi u Bugojnu na poslovima elektromontera.

Nakon odrađena dva ugovora od po godinu dana, odnosno dvije godine, krajem 2014. godine mu nije produžen ugovor.

“Dopise sam slao svima u Elektroprivredi BiH, od generalnog direktora Bajazita Jašarevića do direktora ispostave u Bugojnu, ali niko nije reagirao. Tek je ministar Salko Bukvarević urgirao da se riješi moj problem jer sam šehidska porodica”, kaže Tukar za Klix.ba.

Poručuje da neće otići kući u Bugojno dok ne bude riješen njegov problem jer egzistencija peteročlane porodice zavisi od njegovih primanja.

klix.ba
https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/