49 bugojanskih porodica jetima, dobilo po 5 metara drva

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata u okviru „Godine tolerancije“ danas su u Bugojnu uručili ogrijev za porodice jetima.

Predstavnici Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata danas su boravili u Bugojnu sa ciljem da za 49 porodica, jetimima, podijele po 5 metara iscijepanih drva. Veliku podršku u pomoći odvoza drva jetimima pružio je i bugojanski imam džamije u Karadžama Adnan Jusufspahić.

Ove godine je projekat donacije ogrijeva u Srednjobosanskom i Zeničko-Dobojskom kantonu gdje će biti obuhvaćeno ukupno 509 porodica.

Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata (Red Crescent Societty For U.A.E.) na području BiH uspješno djeluje od 1996. godine sa osnovnim zadatkom implementacije humanitarnih aktivnosti između određenih populacija stanovništva opredjeljujući se da pomognu onima kojima je pomoć u datom trenutku najpotrebnija.

Poslušajte šta je za Bugojno Danas izjavio sekretar Crvenog polumjeseca UAE ured u Sarajevu:

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o