4 učenika Srednje tehničke škole Bugojno se plasirala na Federalno takmičenje iz matematike

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Opet nam odlične vijesti dolaze iz Srednje tehničke škole Bugojno. Predan i kvalitetan individualni, ali i timski rad, uvijek donosi rezultate. Ovaj put uposlenici i učenici ove škole imaju razloga za radost jer na Kantonalnom takmičenju iz matematike, održanom u subotu, 23.03.2019.godine u Mješovitoj srednjoj školi Bugojno, četiri učenika su se plasirala na Federalno takmičenje. Najbolji na našem kantonu među učenicima drugih razreda bio je Amel Ridžal osvojivši prvo mjesto. Drugo mjesto zauzeli su Mirnes Muratspahić-prvi razred, Ahmed Trkić-drugi razred i Petrović Armin-treći razred.

Mentori ovim učenicima su profesorice Šeherzada Bajrović i Dženana Bevrnja. Ovoj vrijednoj ekipi želimo puno sreće i uspjeha te se iskreno nadamo da ce Srednjoj tehničkoj školi, ali i Bugojnu u subotu, 30.03.2019.godine, donijeti još puno vrijednih priznanja sa Federalnog takmičenja koje će se održati na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu.

Sve aktivnosti i rad učenika i profesora Srednje tehničke škole možete pratiti na web stranici škole https://sts-bugojno.ba/ , kao i na facebook stranici škole https://www.facebook.com/STSBugojno/.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/