4 kandidata za načelnika Bugojna i 188 kandidata za Općinsko vijeće Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nešto malo manje od 2 mjeseca je ostalo do lokalnih izbora 2020. godine u BiH. Predizborna kampanja će zvanično početi za mjesec dana gdje će kandidati za načelnika i kandidati za Općinska vijeća imati priliku uvjeriti glasače zašto da glasaju baš za njih.

Za načelničko mjesto Bugojna na kojem se nalazi aktuelni načelnik Hasan Ajkunić od 2004. godine, 4 mandata, borit će se 4 kandidata.

SDP je predložio Federalnog zastupnika Nijaza Heleza za kandidata za načelnika Bugojna.
Ispred Nezavisnog bloka za načelničku poziciju borit će se dr. Asmir Karadža, aktuelni zastupnik u Skupštini Srednjobosanskog kantona ispred istoimene stranke.
Treći kandidat je aktuelni načelnik Hasan Ajkunić kojeg je stranka SDA predložila za kandidata.
Četvrti kandidat za načelnika Bugojna je aktuelni predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno, Igor Vrljić.

Svi kandidati sebe vide kao novog načelnika Bugojna i nema sumnje kako će ovo biti neizvijesna borba do kraja.

Kada su u pitanju kandidatske liste za Općinsko vijeće Bugojno, glasači će imati na glasačkim listićima 188 kandidata. (Imena kandidata pogledajte na kraju članka.)

Na predstojećim izborima nećete moći glasati za A-SDA, BPS, BOSS i Stranku za BiH jer se nisu prijavili za učešće na izborima u Bugojnu.

Nove stranke koje nisu učestvovale u izborima 2016. godine a za čije kandidate ćete moći glasati su: Narod i Pravda, PDA, Nezavisni blok i NBL.

2016. godine na izbornim listama u Bugojnu je bilo čak 226 kandidata a ove godine 38 manje.

Pravo glasa na predstojećim izborima u Bugojnu će imati 29.972 glasača, što je za 300 glasača više u odnosu na 2016. godinu. Izlaznost 2016. godine je iznosila 52.76% ali je važećih listića bilo 14.471 što je 48.77% a što je porazno za izborni ciklus, nevažećih listića je bilo 891 što iznosi otprilike 2 mandata u bugojanskom općinskom vijeću dok je praznih listića bilo 295. Veliki problem je neizlaznost na izbore što će se, nadamo se, promijeniti u budućnosti.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o