4 djevojčice KK Basket Time Bugojno pozvane na testiranje za reprezentaciju BiH

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

ŠKOLA KOŠARKE BASKET TIME SVAKIM DANOM SVE VIŠE KRUPNIM KORACIMA PREMA VRHU U RADU SA DJECOM

Četiri djevojčice pozvane na Kontrolni trening i testiranje za našu reprezentaciju U 16 Kadetska grupa Tara Šiljak i Iman Hadžiabdić U 18 Delila Beganović i Ajla Pandžo. Dok mlađe djevojčice idu u narednom krugu Lana Mulaosmanović, Lana Marijanac i Ena Ramić. U narednom periodu šansu će dobiti i ostale djevojke i djevojčice, upornim radom djeca našeg kluba dobijaju naizmjenično šansu za dokazivanje.

Kad je Tara Šiljak u pitanju ne mogu biti skromna. Ona je ipak daleko ispred svih drugih. Djevojčica koja nikada ne izostaje sa treninga i srcem igra ovaj sport. Prve korake je napravila sa 6 godina i prvi kamp u Baškom Polju kod majstora košarke i trenera Envera Jahića i već tad uzela prve nagrade u svojoj kategoriji, iza sebe već do sada ima odrađenih 9 kampova i deseti je na pomolu ako Bog da. Sa svih takmičenja je donosila zlatne medalje, prva mjesta i srebrene, na Zlatiboru je uzela u jednoj godini zlato iz svake discipline. Omiljena među trenerima i iz drugih klubova zbog ljubavi i volje u ovom što radi. Dok su druge djevojčice trošile vrijeme u puno nebitnije stvari Tara je radila i po dva puta dnevno. Do dvanaeste godine je radila sa mnom na vanjskom terenu po cijelo ljeto i nikada joj nije bilo dosta košarke. Poslije je nastavila rad sa trenerom Farisom Musićem i ovu zadnju sezonu sa trenerom Admirom Mulasmajićem.

Iman je djevojčica koje je došla poslije Tare u klub i jakom voljom i redovnim radom važile su za tandem koji je se u potpunosti na terenu uklapao. Iman je učesnik nekoliko kampova na kojima je isto tako uzela puno nagrada. Starije djevojke Delila i Ajla su kraći period u klubu ali Delila upornim radom i disciplinom zaslužila je ovu šansu kao i Ajla Pandžo koja je jedan period bila odsutna iz sale iz privatnih razloga Sve naše djevojke koje idu u ovoj grupi su sigurno zasluženo odabrane. Mi kao klub borimo se jednako za svako dijete u klubu, za nas sva djeca su jednako gledana. Treneri su na raspolaganju, ostalo je na samoj djeci. Disciplina, trud i rezultat. Zato kažem samo naprijed, radno i veselo do cilja“, istakla je na kraju predsjednica i trenerica KK Basket Time Bugojno.

https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/ https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://www.bingotuzla.ba/2019/08/22/u-bingu-vikend-traje-cetiri-dana-22-8-25-8-2019/'