21. memorijal „Pomen na šehide-Gračanica 2016.“ 06. augusta

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Načelnik Općine Hasan Ajkunić danas je sa predstavnicima Organizacionog odbora 21. memorijalnog turnira u malom nogometu „Pomen na šehide – Gračanica 2016.“ održao sastanak na kojem su definisani detalji vezani za ovaj jedan od najposjećenijih turnira u našoj zemlji.

Uz načelnika Ajkunića i predsjednika Organizacionog odbora turnira Sakiba Korenića sastanku su prisustvovali Sabahudin Ćusto, Armin Velić i Rasim Ćusto, dok je Džemka Đelilović,predsjednica Organizacije porodica šehida-poginulih boraca, zbog ranije preuzetih obaveza na nivou Kantona ovog puta izostala.

Turnir će i ove godine biti organizovan u seniorskoj i omladinskoj konkurenciji, a na sastanku je definisan nagradni fond i kalendar takmičenja. U seniorskoj konkurenciji nagradni fond će iznositi 8 000 KM, a u omladinskoj 1000KM. Za prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji nagrada će biti 5000, za drugo 2000, a za treće 1000 KM. Kod omladinaca nagrada za prvo mjesto će biti 500, za drugo 300, a za treće 200 KM. Uz najbolje ekipe na turniru će biti nagrađeni i najbolji pojedinci. Kotizacija za seniorske ekipe je 100, a za omladinske 30KM.

Izvlačenje parova biće obavljeno 05. augusta, a otvaranje 21. memorijala „Pomen na šehide-Gračanica 2016.“ 06. augusta u 18.00 sati.

Predstavnici Organizacionog odbora turnira za učešće i pomoć u organizaciji prethodnih 20 memorijala“Pomen na šehide“ posebno su se zahvalili mjesnim zajednicama koje gravitiraju Gračanici, odnosno mjesnim zajednicama: Odžak, Bojska, Pajić Polje, Bistrica, Goruša i drugima, te uputili poziv da se i ove godine na turnir uključi što više ekipa sa ovih ali i drugih područja Gornjovrbaske regije.

1 DSC_1326 2 DSC_1324

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/