17 Bugojanaca napustilo Bugojno prošlog mjeseca, strahuje se da je broj puno veći

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Odlazak stanovništva iz Bugojna je puno veći u odnosu na druge gradove u Srednjobosanskom kantonu. Tek danas je objavljen bilten Službe za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona za mjesec mart 2022.

U biltenu stoji da je u mjesecu martu 2022. godine 17 osoba “skinuto” sa biroa navodeći razlog preseljenje na područje druge općine tj. druge države i sl.

Također broj koji se može smatrati da predstavlja napuštanje Bugojna jeste broj 22 koji stoji u koloni 7 a koja predstavlja broj osoba koje je biro Bugojno “skinuo” sa evidencije jer se te osobe nisu uredno javljale. Dakle, kada zakasnite javiti se na biro, iz službe pošalju pismenu obavijest da dođete i obrazložite što se niste javili u predviđenom roku a ako se oglušite i na to onda Vas biro izbriše iz evidencije, što se može opravdano sumnjati da su i te 22 osobe otišle iz Bugojna ne mareći za Biro i javljanje.

Bilo kako bilo, ovaj broj od 17 je daleko puno veći, jer biro ne vodi evidenciju ljudi koji odlaze iz Bugojna a koje nema u evidenciji.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/