10. visinski skokovi s Vrbaskog mosta

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

U organizaciji Kluba sportova na vodi „Vrbas“ Bugojno u nedjelju, 23. augusta, s početkom u 17 sati biće održani tradicionalni skokovi s Vrbaskog mosta.

Ove godine riječ je o jubilarnim 10. visinskim skokovima s Vrbaskog mosta. Generalni pokrovitelj manifestacije, koja svake godine privuče veliku pažnju stanovnika gornjovrbaske regije, i ovog puta je Općina Bugojno.

Po riječima Nijaza Jusufspahića, predsjednika Kluba sportova na vodi „Vrbas“, budući da će dan ranije slična manifestacija biti upriličena u Sarajevu očekuje se da u Bugojnu, uz skakače s područja gornjovrbaske regije, nastupe gotovo svi učesnici sa te manifestacije. Riječ je o skakačima iz: Mostara, Konjica, Jablanice, Banje Luke, Zenice i Sarajeva. Kako ističe Jusufspahić, budući da skokovi s Vrbaskog mosta predstavljaju završnicu sezone, moguće je da nastupe i gosti iz regije, odnosno skakači iz: Užica, Podgorice i Kragujevca.

Zavisno od broja skakača ove godine organizator, Klub sportova na vodi „Vrabas“, razmišlja da takmičenje ima tri serije skokova što bi za posjetioce predastavljalo posebnu atrakciju.

 
rtv.bugojno.org/Osman Mešan

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/