1.marta u KSC izložba slika Hajrudina – Hazima Čišića

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U utorak, 1. marta u Umjetničkoj galeriji KSC-a u Bugojnu, s početkom u 18 sati, bit će upriličeno otvaranje izložbe slika Hajrudina-Hazima Čišića.

Izložba će biti upriličena u povodu Dana nezavisnosti BiH i 8. marta, Dana žena, a obuhvata retrospektivu umjetničkih djela ovog bugojanskog umjetnika od 80-tih godina do danas. Posjetioci će moći pogledati slike iz bogatog Čišićevog opusa od akademskog izraza do apstrakcije. Hajrudin – Hazim Čišić je rodjen 1934. godine u Mostaru, a od šezdesetih godina živi i radi u Bugojnu. Školu za primijenjenu umjetnost i Pedagošku akademiju- likovni smjer završio je u Sarajevu. Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH i Udruženja likovnih umjetnika Skopaljske doline u Bugojnu. Svoju prvu samostalnu izložbu imao je daleke 1959. godine u Konjicu, i od tada svoja umjetnička djela izlaže na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u BIH i inostranstvu.

Ljubitelji umjetnosti izložbenu postavku slika Hajrudina – Hazima Čišića u Umjetničkoj galeriji KSC-a u Bugojnu moći će pogledati do 10.marta ove godine.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/