Bugojno: Obuća za Italiju i Njemačku

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Na području općine Bugojno radi šest tvornica za proizvodnju obuće, ali je, kako nam je kazao Ferid Grahić, direktor Novo-stila, problem nedostatak kvalificirane radne snage.

“Bavimo se isključivo proizvodnjom serijske obuće, ženske, muške i dječje i radimo 100 posto izvoza. Radimo preko talijanske tvrtke za Njemačku, ali uglavnom izvozimo u Italiju. Na domaćem tržištu nema naših proizvoda. Trenutno imamo 110 radnika i situacija je dosta dobra”, kazao je Grahić.

Prošle godine Novo-stil ušao je u program sufinanciranja, te su zaposlili 40 radnika, a ove godine će zahvaljujući tom programu zaposliti 15 novih. Za iduću sezonu, kako je kazao Grahić, planiraju proširenje kapaciteta za 30 – 40 novih radnika i jednu proizvodnu liniju.

 

hr.biznis-plus.com

https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/ https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://www.bingotuzla.ba/2019/08/15/kataloska-akcija-15-25-8-2019-god/'