Bugojno: Obuća za Italiju i Njemačku

https://telemach.ba/eon-paketi/eon-paketi https://www.bugojno-danas.info/bugojno-prodaju-se-stanovi-na-veoma-atraktivnoj-lokaciji/

Na području općine Bugojno radi šest tvornica za proizvodnju obuće, ali je, kako nam je kazao Ferid Grahić, direktor Novo-stila, problem nedostatak kvalificirane radne snage.

“Bavimo se isključivo proizvodnjom serijske obuće, ženske, muške i dječje i radimo 100 posto izvoza. Radimo preko talijanske tvrtke za Njemačku, ali uglavnom izvozimo u Italiju. Na domaćem tržištu nema naših proizvoda. Trenutno imamo 110 radnika i situacija je dosta dobra”, kazao je Grahić.

Prošle godine Novo-stil ušao je u program sufinanciranja, te su zaposlili 40 radnika, a ove godine će zahvaljujući tom programu zaposliti 15 novih. Za iduću sezonu, kako je kazao Grahić, planiraju proširenje kapaciteta za 30 – 40 novih radnika i jednu proizvodnu liniju.

 

hr.biznis-plus.com

http://bit.ly/KatalogFeb2 https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/