Tri visokoobrazovane dame na čelu Asocijacije Žena Naroda i Pravde Novog Travnika

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/

Budući da je najavljena pobjeda na predstojećim Lokalnim izborima iz vrha Naroda i Pravde Novi Travnik nastavljaju sa jačanjem kadrovskih i kapacitivnih rješenja za prosperitet Opštine Novi Travnik.

Po informacijama koje nam je potvrdio predsjednik Opštinskog Povjereništva Naroda i Pravde Novi Travnik magistar ekonomskih nauka Nevzudin Brljak, 11.06.2020, pred svih 30 članova Opštinskog Povjereništva, održana je redovna sjednica Opštinskog Povjereništva Naroda i Pravde na kojoj je donesena Odluka da se za predsjednicu Asocijacije Žena Naroda i Pravde Novi Travnik imenuje uspješna magistra prehrambene tehnologije Alma Beganović.

Povjereništvo je također izabralo i dvije Potpredsjednice ove važne asocijacije, i to: Jasmina Livnjak, diplomirana pravnica i Indira Mujkić, diplomirana ekonomistica. Ove tri sjajne NovoTravničanke su spremne da se naše društvo razvija po savremenim principima modernog koncepta jednakosti i kvalitete. Jednoglasnom odlukom svih članova Povjereništva prihvaćene su kandidature gore imenivanih, kao i njihov plan konceptualnog i sistemskog rješavanja problema koje populacija žena kao populacija u Novom Travniku imaju. Obaveze koje su ove tri uspješne mlade dame preuzele je veliki. Bio je ovo nekada Grad Mladosti, sve od sebe ćemo dati da mu vratimo stari sjaj. Populacija žena mora odigrati značajnu ulogu u razvoju snažnog društva jednakih prava za sve. Sve tri prekrasne NovoTravničanke aktivno govore engleski jezik i imaju kvalitetno radno iskustvo. Po mišljenju mnogih stanovnika našeg grada ovo je jedna od najljepših vijesti u posljednjih nekoliko godina, da se grupa časnih, visokoobrazovanih dama odlučilo boriti za prava žena. Želimo im puno sreće.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/