Radnici u Bugojnu su postali moderni robovi

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas u Bugojnu, na sceni je najbolesniji oblik kapitalizma, izrabljivanje radnika od strane takozvanih poslodavaca je premašilo svaku mjeru. Radnici dnevno rade i po 14 sati bez odmora i jednim obrokom, a na očigled današnje javnosti u takvim firmama se vode dvojne blagajne,na 360 KM se plaća doprinos radniku, a ostalo primi na blagajni u firmi.

Zakon kaže da preko 35 uposlenih mora biti organizovan sindikat, a gdje to danas ima. Radnici žive u veoma teškim uslovima rada. Veliki broj radnika u našem društvu rade na CRNO, što je nedopustivo, oštećena država i radnik, a na dobitku samo poslodavac.

Radnici su postali moderni robovi, samozvani kapitalista, koji zajedno sa aktuelnom politikom uništavaju običnoga čovjeka koji je prinuđen da guta, ili u protivnom će izgubiti posao, a država neće stati na stranu radnika.

Sindikalne organizacije na nivou države su pod kontrolom vladajuće elite i njihovih prijatelja kapitalista.
Ovako stanje neće još dugo potrajati, jer radnicima je dodijalo da budu nečiji robovi, BOSS–Bosanska Stranka će uvijek biti na strani običnoga čovjeka, i zajedno sa radnicima će se boriti i izboriti za bolje uslove rada.

Predsjednik BOSS-a Bugojno
Safet Idrizbegović

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/