Općina Bugojno prema svim pokazateljima ima najgoru web stranicu u BiH, a evo zašto

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Da je web stranica Općine Bugojno najgora u Bosni i Hercegovini kada su u pitanju službene stranice Općina, puno je pokazatelja.

Jedan od osnovnih pokazatelja jeste loš dizajn i nepreglednost. Ukoliko web stranicu posjetite preko mobilnog uređaja otvorit će vam se kao da se otvorili preko računara, jako nepregledno, sitno za čitati, nepristupačno. Ako posjetite neku kategoriju i želite se vratiti nazad klikom na strelicu, ne desi se ništa, dakle totalno neprijateljski nastrojen dizajn.

Kada je u pitanju sadržaj, i na tom polju web stranica Općine Bugojno izgleda loše, gotovo katastrofalno. Naime, jedino što se osvježava jesu transparentni pozivi kao što je konkurs za dodjelu priznanja koji stoji trenutno u vrhu stranice a objavljen krajem aprila, ako krenete tražiti starije objave, nema nijedne jer se brišu a ostaje samo zadnja koja je trenutno bajata jer su priznanja dodijeljena.

Ako kliknete na kategoriju Službene novine imat ćete šta vidjeti, službene novine 2011. godine, 2012. i 2013. i to samo 7 službenih novina koje su postavljene, čini se, radi reda jer davno je bila 2013. godina pa se stiče utisak da se krije od građana kome novac ide iz budžeta ili je u pitanju nemar onoga ko održava web stranicu. Ako pogledate druge službene stranice Općina u BiH, vidjet ćete službene novine za svaki mjesec, dok kod nas u Bugojnu to nije slučaj, kriju se od javnosti.

Kada kliknete na budžet Općine, tu će vas dočekati budžeti od 2014. pa do posljednjeg 2021. ali je budžet samo brojke dok su službene novine detalji, kome ide novca i koliko.

Ako kliknete na Projekti u toku, sačekat će vas pravi historijski sadržaj, nekakav projekat iz 2009. godine o lokalnom razvoju koji je započet a ko zna da li je i završen što je jako razočaravajuće kada su u pitanju informacije o projektima na području Općine Bugojno.

Kada su u pitanju javne nabavke, o tome ni slova na službenoj stranici Općine Bugojno, dok druge Općine ne kriju takve podatke.

U Općim informacijama stoji da u Bugojnu danas živi oko 40.000 stanovnika što je notorna laž, 1991. je prema popisu bilo 46.000 stanovnika a popis 2013. je pokazao da u Bugojnu živi 31.470 stanovnika a danas je to mnogo manje, jer je Bugojno napustio veliki broj mladih i starih u potrazi za poslom i boljim uslovima za život po mnogim zemljama Evropske unije.

Kada je u pitanju Općinska uprava, još uvijek stoje brojna imena uposlenika kao da čine Općinsku upravu a zapravo su odavno u penziji te takvi podaci nisu izmijenjeni.

Pitanje se postavlja, ko održava ovako nepristupačnu službenu stranicu Općine Bugojno, ko ga plaća, na koji način održava.

Stranica o kojoj govorimo nalazi se na sljedećem linku https://www.opcina-bugojno.ba/ba/ otvorite je i pogledajte o čemu govorimo a pogledajte službene stranice općina Travnik, Jajce, Novi Travnik, Vitez itd.

Ovo je još jedan pokazatelj da ne prezentujemo Bugojno u najboljem svjetlu, kada se investitor zainteresuje za Bugojno i posjeti službenu stranicu Općine, apsolutno nikakva informacija nema koja bi ga privukla da uloži marku u našu Općinu. Sve je šturo i nabacano a iznad pomenuto je samo kratka analiza koju smo proveli kako bi ukazali kako radi administracija Općine Bugojno a debelo su plaćeni za svoj posao.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o