Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić danas slavi 63. rođendan

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/

Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić, rođen je 17.05.1956. godine u Bugojnu. Osnovnu i srednju školu završio je u Bugojnu, a Pedagoški fakultet u Rijeci gdje je stekao zvanje profesora mehaničke tehnologije. Po završetku studija život nastavlja u voljenom Bugojnu.

Karijeru je započeo radeći kao profesor 1978. godine u srednjim školama u Donjem Vakufu i Bugojnu. Tokom rata je bio pripadnik Armije BiH, nakon čega nastavlja rad u prosvjeti. Direktor Srednje stručne škole u Bugojnu je bio sedam godina, do 2004., tokom obavljanja ovog posla godinu dana je proveo kao zastupnik u Skupštini Srednjobosanskog kantona. Od 2004. godine obavlja funkciju načelnika Bugojna, a 2016. godine je osvojio 4. mandat načelnika.

Već 15 godina obavlja funkciju načelnika Bugojna, a najveći razlog tome jesu uvijek otvorena vrata za narod. Trenutno je jedan od vječnih načelnika u BiH, odmah iza Teočaka čiji je načelnik na toj funkciji od 1994. godine, Gacka, Bratunca i Tuzle čiji su načelnici i gradonačelnik na ovim funkcijama duže od 4 mandata.

Htjeli mi to priznati ili ne, načelnik Hasan za svakoga ima osmjeh i lijepu riječ što bi rijetko koji načelnik bio u stanju, ljubaznost i saosjećanje sa narodom ga je dovelo do 4. mandata i svaki put ubjedljivom pobjedom nad protukandidatima. Naredne godine su izbori za načelnika, Ajkunić je najavljivao i petu kandidaturu, a da li će tako i biti, ostaje da se vidi.

Hasan danas slavi 63. godinu, a redakcija portala Bugojno Danas načelniku čestita rođendan i želi puno zdravlja, sreće i uspjeha u narednim godinama.

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' http://bit.ly/KatalogBingoJuliII'