MDD „Merhamet Bugojno“ podijelio 100 ramazanskih paketa

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.livnobus.com/

Zahvaljujući humanitarnoj organizaciji „Islamic Relief“ MDD „Merhamet Bugojno“  upriličilo je podjelu ramazanskih paketa za socijalno ugrožene stanovnike na području naše općine.

Riječ je o stotinu paketa sa prehrambenim artiklima, koji su namijenjeni korisnicima ove humanitarne organizacije. Pored pakata sa osnovnim prehrambenim artiklima svaki od korisnima dobio je i 10 kg brašna.

Kako je naglasio Tahir Alibegović, predsjednik „Merhameta Bugojno“ ovo je jedna od brojnih akcija podjele pomoći siromašnom stanovništvu tokom mjeseca ramazana. Po riječima Alibegovića prije 15 dana upriličena je i podjela proizvoda koje je bugojanskom „Merhametu“ doniralo preduzeće „Ovako“.

„Islamic Relief“ je humanitarna organizacija koja je 1984. godine osnovana u Velikoj Britaniji, a u našoj zemlji je prisutna od 1992. godine. U više navrata je svojim donacijama pružala humanitarnu pomoć ugroženom stanovništvu u svim krajevima BiH.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bingotuzla.ba/odvazneihrabrekatalog/ https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/