Kulturno-obrazovni centar Muradija Bugojno poziva na upis za školsku godinu 2019/2020

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ http://shop.janj.ba/

Kulturno-obrazovni centar Muradija – Za svijetlu budućnost mladih i budućnost BiH

Prijateljski narod Turske te institucije ove zemlje pružaju podršku razvoja obrazovnog sistema u BiH. Jedna od institucija iz Turske koja učestvuje u ovom procesu jeste i “Muradiye” kulturno obrazovni centar.

Kulturno obrazovni centar u Bugojnu 2013. godine se osniva prvi u nizu ovih centara s ciljem da se djeci pruži kvalitetno obrazovanje. Kasnije je ideja o ovakvoj vrsti pomoći naišla na plodno tlo i svesrdnu pomoć velikog broja turskih građana. Ovo je rezultiralo proširenjem aktivnosti Centra na brojne zemlje u Evropi.

U proteklom periodu otvorena su 2 muških i 1 ženskih Kulturno obrazovnih centara koji su pružili različite vrste podrške za preko 200 učenika. U narednom periodu Muradiya planira da poveća obim i kvalitet svojih usluga u Bosni i Hercegovini.

Centar “Muradiye” trenutno djeluje na području 65 zemalja i obezbjeđuje različite vrste podrške za više od 100.000 učenika.

Usluge koje centar Muradija pruža:

  • Usluge besplatnog stanovanja za sve korisnike usluga internata
  • Topli obrok tri puta dnevno za sve korisnike i raznovrsna kuhinja
  • Ugodne i motivirajuće prostorije za učenje i vježbanje
  • Redovne, kulturno-zabavne aktivnosti (kuglana, kino, nogomet).
  • Centar je nedavno angažovao i pedagoga kako bi unaprijedio obrazovno-odgojni aspekt naše institucije i obezbjedio stručnu podršku svim korisnicima usluga internata.

U planu za narednu školsku 2019/2020

  • Angažovanje obrazovnih radnika iz drugih oblasti (matematika, fizika) s ciljem dodatnog unaprijeđenja rezultata koje postižu naši učenici
  • Otvaranja kabineta informatika u kojem će učenici imati pristup internetu i mogućnost sticanja znanja iz oblasti informatike
  • Od sljedeće školske godine učenici će imati mogućnost da dodatno razvijaju društvene vještine kroz igru, zabavu i druženje u, za to, specijalno pripremljenim prostorijama.
  • Uz sve ove navedene djelatnosti učenicima se pruža mogućnost učenja turskog i engleskog jezika, te dodatna naobrazba iz oblasti informatike.

Potrebno je naglasiti da učenici koji su korisnici usluga internata u Bugojnu ali i drugih internata širom BiH i Evrope, nerijetko unaprijeđuju rezultate u školi prvenstveno zbog atmosfere i politika našeg centra fokusiranih isključivo na dobrobit naših učenika.

VAŽNO! Predstavnici Muradija centra će uskoro krenuti s posjetama školama u našoj regiji kako bi predstavili rad i usluge ove institucije!

Svi zainteresovani učenici se mogu javiti na adresu Kovačuša 1/12 Bugojno ili na neki od brojeva telefona: 061 871 552, 062 144 003 i 061 021 319, ili email murad_donmez@hotmail.com ili saraybosnasultanahmed@gmail.com

https://www.bugojno-danas.info/hidzama-alisa-profesionalne-usluge-hidzame-u-gornjem-vakufu/' http://bit.ly/2K82har'