KSC Bugojno: Mirza Idrizović nelegalno obavlja funkciju v.d. direktora?!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Postoje indicije da je upravnom i nadzornom odboru JU KSC Bugojno istekao mandat te da je novimenovani v.d. direktor potpisivao dokumente i zastupao JU KSC bez da je upisan kao direktor u sudski registar nadležnog suda s obzirom da mu je davno istekao mandat v.d. direktora.

Poslali smo upit sudu u Travniku a koje se odnosi na dostavljanje informacije da li je uopšte izvršen upis promjene iz v.d. direktora JU KSC Bugojno u sudskom registru i, ako jeste, kada se to desilo, kao i da se dostavi dokaz u vidu aktuelnog izvoda iz sudskog registra za pomenutu ustanovu.

Ovim putem pozivamo nadležne organe da provjere naše navode i da reaguju ne samo po pitanju KSC-a nego svih javnih preduzeća u Bugojnu koji ne rade u skladu sa zakonskim procedurama. Izvod iz sudskog registra ćemo objaviti kada stigne na našu adresu, kao i nešto više o bivšem rukovodiocu gradske biblioteke a sadašnjem “direktoru” KSC, koji je pored plate u biblioteci uredno naplaćivao značajna sredstva kao predsjednik komisije za procjenu nekretnina.

Iz primjera KSC može se zaključiti ko i kako vlada u Bugojnu. U skoro svim preduzećima su istekli mandati u UO i NO.

U prevodu pojedincima su na upravljanje data preduzeća i milioni maraka na upravljanje. Kontroliše ih stranka vladajuća, koju zanimaju samo fotelje i zapošljavanje podobnih. Svjedočimo haosu u zdravstvu, komunalnim poduzećima, kulturi, informiranju. Gdje su sada stranačke veličine da daju odgovore na ova pitanja.

Izborna je godina i nažalost teško je očekivati da će proraditi savjest onima, koji odlučuju o našim životima. Preostaje nam da ih kaznimo na izborima i spriječimo ih na izbornim krađama i kupovinom glasova da obezbijede pobjedu i nepravedno veliki broj vijećnika, koji će na nakaradan način kao i do sada voditi ovaj grad, koji je po svemu jedan od zadnjih u SBK.

Bugojno-Danas.info

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/