Građani traže da fontana na platou KSC-a liči na Srebrenički cvijet

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Nekoliko objava se proširilo među bugojanskim korisnicima Facebooka tako što su objavljene fotografije gdje se navodi da se na platou kod KSC-a pravi fontana u obliku zastave Izraela tj. neodoljivo podsjeća na pomenuti simbol države Izrael.

Neki od komentara su bili zašto fontana nije u obliku srebreničkog cvijeta te da je sramota da centar grada krasi simbol Izraela.

V.d. direktor KSC-a Mirza Idrizović je bahato reagovao i napao portal Bugojno Danas javno preko svog profila spuštajući nas da bi sebe uzdigao. Saznajemo da pomenuti direktor nije legalni direktor s obzirom da je istekao mandat UO i NO te ga ministarstvo pravde nije potvrdilo. Ako je ovo istinita informacija, koju smo dobili iz pouzdanih izvora onda je moguće da se direktor lažno predstavlja što bi trebalo značiti da je to krivično djelo.

Da li ste mišljenja da je fontana mogla imati ljepši izgled a ne ovaj koji, prema, građanima Bugojna, kada prođu ovim putem, kažu da liči na simbol zastave Izraela?

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/