A od Mastera ništa novo❗ Sjajni rezultati se nastavljaju iz vikenda u vikend❗

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Slobodno možemo reći da postepeno KK “Master” Bugojno ulazi u vrh bosanskohercegovačke karate scene.
Naime, protekle nedjelje u Sarajevu je održan 1. Baščaršija karate kup koji je okupio preko 600 takmičara iz 67 klubova iz BiH i Crne Gore.

KK “Master” Bugojno je racunajući samo starije sluzbene kategorije u konkurenciji 67 klubova iz BiH i Crne Gore u ukupnom poretku zauzeo fenomenalno 7.mjesto sa samo 12 takmičara.

Karate klub “Master” Bugojno je nastupio sa 12 takmičara od kojih je za njih nekoliko ovo bilo prvo takmičenje ovakvog tipa:

Naime, nastup su zabiljezili: Anes Hadziabdić, Imran Alibegović, Ilhan Omanović, Lamija Omanović, Ahmed Beganović, Mehmed Beganović, Tahir Behlić, Ena Delić, Derviš Selimović, Armin Cetin, Nadal Sadiković i Arman Velagić.

Naime, Ahmed Beganovic, Anes Hadziabdić i Ilhan Omanović nastupali su u najmlađim neslužbenim kategorijama u katama te su uspjeli doći do 3.mjesta i bronzanih medalja.

U starijim kategorijama nastupali su Mehmed Beganović i Imran Alibegović, gdje je Mehmed uspio doći do finala ali je nažalost poražen te je osvojio 2.mjesto i srebrenu medalju. U istoj kategoriji Imran je poražen u polufinalu cime je osvojio 3.mjesto i bronzanu medalju.

U borbama 8/9 god -26 kg srebrenu medalju osvojio je Ahmed Beganovic koji je ostvario 3 pobjede, a u finalu poražen na izjašnjenje sudija.
U istom godištu, ali u kategoriji -30 kg zlatnu medalju osvojio je Arman Velagić, dok je Mehmed Beganović osvojio 3.mjesto i bronzanu medalju.

U starijim, službenim kategorijama karatisti Mastera su također briljirali, te su ostvarili iduće rezultate:

Nadal Sadiković kate 11 god. 1.mjesto

Nadal Sadikovic kate 12 god. 1.mjesto

Arman Velagic kate 9 god. 1.mjesto

Arman Velagic kate 10 god. 2.mjesto

Dervis Selimovic borbe 12 god. -52 kg. 1.mjesto

Dervis Selimovic kate 12 god. 3.mjesto

Armin Cetin borbe 11 god. +50 kg 1.mjesto

Lamija Omanovic kate 8 god. 3.mjesto

Treniraj u tišini, neka rezultati prave buku❗

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o