U Bugojnu održana korida “Kod 5 jarana”! Hasan Ajkunić: Čuvajmo teferiče i koride, na taj način ćemo biti bliži jedni drugima

http://bit.ly/ka19-29042018

Danas je u Vučipolju kod Bugojna održana spektakularna korida popularnog naziva “Kod 5 jarana” na kojoj je prisustvovalo više hiljada posjetilaca. Prisutni su mogli uživati u vatrenim borbama bikova.

I ove godine voditelj je bio najpoznatiji voditelj korida u BiH Azem Čauš koji spektakularnim borbama doprinese zanimljiviju atmosferu svojim komentarima i emocijom.

Koridu su organizovali Semedin Omerinović – Selmača, Mustafa Forić i Sabahudin Serdarević, dok je glavni sponzor bila Općina Bugojno na čelu sa načelnikom Hasanom Ajkunićem koji je prisutne pozdravio riječima: “Poštovani prijatelji, ljubitelji naših igara, ljubitelji naše prošlosti, dobrodošli u naše Vučipolje. Kažu čovjek se ne treba stiditi svoje prošlosti i mi se hvala Bogu ne stidimo svoje prošlosti, zato ove teferiče, koride, čuvajmo i prenosimo na buduće generacije jer samo na taj način bit ćemo bliži jedni drugima, a kad smo bliži jedni drugima onda ćemo imati ljepšu budućnost. Čuvat ćemo ovu tradiciju i u budućnosti”.

U borbama dana sastali su se: Garči Dinana Serdarevića i Ruško Emira Mecavice, Luka Muje Forića protiv Kukana Senada Šumara iz Jajca, Putalj Semedina Omerinovića protiv Zekonje Kiketa Alihodžića i drugi bikovi ostalih poznatih uzgajivača.

Bugojno-danas.infohttp://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/