PRVI U KANTONU: Bugojanska škola nogometa NK Globus ne naplaćuje članarine

https://www.youtube.com/channel/UCbf4p5GG_BZy4h6RxQV8D2w?sub_confirmation=1

Danas smo posjetili stadion Hendek i NK Globus. Naš sagovornik bio je Elvedin Đopa, vlasnik NK Globus koji nam je ispričao o dešavanjima u klubu:

Upravni odbor NK Globus zajedno sa mnom kao vlasnikom donio je odluku da se članarina ukine te da upis i treniranje u NK Globus bude besplatno za sve članove i one koji se žele upisati. Ovime želimo pomoći svim igračima koji žele trenirati i igrati, a nisu u mogućnosti da plaćaju članarinu. Nažalost lokalna zajednica ne prepoznaje u velikoj mjeri naš rad i predanost prema klubu i gradu jer su u naš klub dobrodošli svi dječaci i momci bez obzira na vjeru i religiju, a dokaz tome je da smo multietičan klub jer kod nas treniraju djeca svih vjera i religija kao i romi. NK Globus broji od 85 do 95 igrača. Napravit ćemo selekciju igrača kroz trenažni proces uz stručnjake Alena Kmetaša i bugojansku legendu Mesuda Durakovića – Meku gdje će se izdvojiti najbolji igrači. U NK Globus su vrata svima otvorena. Moramo se pohvaliti našim igračima koji se trenutno nalaze u akademiji FK Sarajevo, a to su Selmir Pidro i Edd Nezirović koji je za polusezonu postigao 30 golova. Mi smo mlad klub koji je 2007. godine pokrenut a 2010. ušao u takmičarsku sezonu. Nadamo se da će nas grad i šira zajednica prepoznati i podržati. Obavili smo razgovor sa turskim internatom “Muradija” u Bugojnu gdje će njihova djeca trenirati kod nas u klubu. Mehmed Čehaja i Murat Donmez su oduševljeni ovim prijedlogom i jedva čekamo da se krene u realizaciju. Također ćemo uskoro razgovarati sa udruženjem “Leptir” kako bi se napravila saradnja i sa djecom sa posebnim potrebama. Nova informacija je i to da očekujemo saradnju sa inostranim klubom, sporazumi su u toku pa ćemo po okončanju dogovora objaviti o kome je riječ. Danas se igraju utakmice Omladinske lige SBK/KSB između NK Globus i NK Radnik Donji Vakuf na Hendeku. Svi članovi koji žele trenirati u našem klubu NK Globus mogu da se jave na broj 061918-119“, dodao je vlasnik kluba NK Globus, Elvedin Đopa.

http://www.bugojno-danas.info/dobrodosli-u-kraljevstvo-bureka-pekara-princ-na-ulazu-u-bugojno-privlaci-putnike-iz-cijelog-svijeta/ http://bit.ly/ka14062018 http://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/