Pronađena droga u Novom Travniku (FOTO+VIDEO)

https://www.youtube.com/channel/UCbf4p5GG_BZy4h6RxQV8D2w?sub_confirmation=1

Službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK/KSB Travnik su dana 17.05.2017. godine oko 12:30 sati u ulici Ruđera Boškovića u Novom Travniku, radeći na sprječavanju krivičnih djela vezanih za zloupotrebu opojnih droga, uočili vozilo Audi, crne boje, registarskih oznaka A34-K-338, kojim je upravljala osoba F.G. rođen 1971. godine iz Travnika.

Iz vozila je ubrzo izašao mlađi muškarac, kojeg su službenici policije presreli, a isti je tom prilikom od sebe odbacio dva zamotuljka, za koja se sumnjalo da je u pitanju opojna droga. Utvrđeno je da se radi o osobi inicijala F.A. rođen 1988.godine iz Novog Travnika, koji je priznao da je odbacio dva paketića sa kokainom, koja je prethodno kupio za iznos od 100 EUR-a od osobe F.G.

Pronađeni su odbačeni paketići, a na magistralnom putu M-5 u mjestu Donje Putićevo, općina Travnik zaustavljeno je i vozilo Audi, u kojem je izvršena kupoprodaja opojne droge kokain. Izvršen je pretres vozila, te je pronađena novčanica od 100 EUR-a. U nastavku ove akcije, biće izvršeni i pretresi stanova osumnjičenih osoba, te će se provesti i druge istražne radnje, a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.

Istražne radnje provode službenici Sektora kriminalističke policije, koji su samo tokom ove godine Kantonalnom tužilaštvu podnijeli 23 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima vezanim za zloupotrebu opojne droge, te je ova današnja akcija samo nastavak dosadašnjih dobrih rezultata u ovoj oblasti.http://www.bugojno-danas.info/dobrodosli-u-kraljevstvo-bureka-pekara-princ-na-ulazu-u-bugojno-privlaci-putnike-iz-cijelog-svijeta/ http://bit.ly/ka14062018 http://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/