Pijani pripadnik FUP-a priveden zbog incidenta na Vlašiću

Pripadnik Federalne uprave policije (FUP) Živko Ištvanić priveden je sinoć u alkoholiziranom stanju na Vlašiću, zajedno sa još jednom osobom, nakon incidenta sa zaštitarima koji su osiguravali događaj “pod šatorom”.

Glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić potvrdio je za Klix.ba da je policijskim pripadnicima prijavljeno narušavanje javnog reda i mira, nakon čega su privedeni P. A i I. Ž. u Policijsku stanicu u Travniku.

“Protiv njih se provode zakonski propisane mjere i radnje”, kazao nam je Hodžić.

Kako nezvanično saznajemo, pripadnik Federalne uprave policije Živko Ištvanić pokušao je u vidno alkoholiziranom stanju, sa još jednom osobom, ući na događaj “pod šatorom” bez ulaznice.

Zaštitari su pozvali policijske službenike, napominjući da su naporni i da ih treba udaljiti. Muškarac, za kojeg se kasnije ispostavilo da je pripadnik FUP-a, psovao je nakon što njemu i njegovom prijatelju nije dozvoljeno da prisustvuju skupu.

U Policijskoj stanici u Travniku zadržani su šest sati, gdje je ustanovljeno da su pod utjecajem alkohola.

“Oni će prema redovnoj proceduri dobiti nalog”, kazali su nam iz MUP-a SBK, napominjući da će FUP provesti mjere koje su u njihovoj nadležnosti.

klix.ba

https://www.bingotuzla.ba/2018/10/18/dodatno-snizeno-18-10-28-10-2018-god/ https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/