Održan sastanak privrednika u zgradi općine Bugojno (VIDEO)

http://bit.ly/KA168268

Danas je u zgradi općine Bugojno održan predstavnika općinske vlasti i privrednika Bugojna s ciljem jačanja uzjamne saradnje i pružanja podrške razvoju privrede u lokalnoj zajednici.Prvi korak je, a što je i zaključeno na ovom sastanku, zakazivanje Izborne skupštine Udruženja privrednika općine Bugojno.

Sastanak je okupio predstavnike javnih i privatnih preduzeća koji djeluju u Bugojnu te predstavnike vlasti na čelu sa načelnikom i predstavnicima OV-a. Tokom sastanka razgovaralo se o problemima sa kojima se duže vrijeme susreću bugojanski privrednici i privreda općenito te iznalaženje rješenja kako bi se stvari pokrenule na bolje. Jedan od bitnih ciljeva je je pružanje podrške privredi iz nadležnosti lokalne zajednice, a koje su predviđene Strategijom razvoja općine Bugojno za period 2010-2020. godina.

Većina sudionika je pozitivnim ocijenila današnji sastanak i kako kažu, samu ideju konačno uspješne saradnje vlasti i privrednika. Istaknuto je na kraju da sve aktivnosti koje će biti poduzete, pa tako i skoro održavanje Izborne skupštine Udruženja privrednika kojoj će predhoditi tematska sjednica, imaju prvenstveni cilj da privredni resurs bude partner općine. Očekuje se da će njihova zajednička saradnja biti još bolja u 2018. godini u interesu razvoja privrede i popravljanja ekonomske slike grada.

rtvbugojno.ba/Mersima Muminović

http://25godina.bingotuzla.ba/ https://www.bugojno-danas.info/dobrodosli-u-kraljevstvo-bureka-pekara-princ-na-ulazu-u-bugojno-privlaci-putnike-iz-cijelog-svijeta/ https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/