Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić danas slavi 61. rođendan

http://bit.ly/ka19-29042018

Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić, rođen je 17.05.1956. godine u Bugojnu. Osnovnu i srednju školu završio je u Bugojnu, a Pedagoški fakultet u Rijeci gdje je stekao zvanje profesora mehaničke tehnologije. Po završetku studija život nastavlja u voljenom Bugojnu.

Karijeru je započeo radeći kao profesor 1978. godine u srednjim školama u Donjem Vakufu i Bugojnu. Tokom rata je bio pripadnik Armije BiH, nakon čega nastavlja rad u prosvjeti. Direktor Srednje stručne škole u Bugojnu je bio sedam godina, do 2004, tokom obavljanja ovog posla godinu dana je proveo kao zastupnik u Skupštini Srednjobosanskog kantona. Od 2004. godine obavlja funkciju načelnika Bugojna. Prethodne godine je osvojio 4. mandat načelnika ubjedljivim glasovima građana Bugojna.

Hasan danas slavi 61. godinu, a redakcija portala Bugojno Danas načelniku čestita rođendan i želi puno zdravlja, sreće i uspjeha u narednim godinama.

http://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/