Hladnoća ne jenjava: U Bugojnu jutros -18 stepeni

http://preventlabs.ba/

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg pada na sjeveru, sjeveroistoku i sjeverozapadu Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine.

Danas oblačno vrijeme sa slabim snijegom FOTO: ARHIV Danas oblačno vrijeme sa slabim snijegom FOTO: ARHIV
U BiH će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti do kraja dana i u večernjim satima. Povremeno i sa slabim snijegom bit će na sjeveru, sjeveroistoku Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine. Vjetar u Bosni slab zapadni, a u Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature od -12 do -5, na jugu od -2 do 3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Sokolac -22 stepena, Kupres -21, Bjelašnica, Bugojno, Drvar, Goražde, Ivan-sedlo -18, Sarajevo, Zenica -17, Livno, Srebrenica -15, Jajce -14, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most -13, Bihać, Tuzla -12, Doboj, Gradačac -11, Bijeljina, Zvornik -10, Mostar, Trebinje -5, Neum i Stolac -4.

Sa izmjerenih -18 stepeni Celzijusa Skoplje je jutros bilo najhladniji glavni grad u regionu, dok je glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo, koje je jučer bilo na prvom mjestu po minusima, jutros sa -17 stepeni Celzijusa drugorangirano, prenosi Anadolija.

Veoma hladno je i u drugim glavnim gradovima regiona pa je tako jutros -13 stepeni Celzijusa izmjereno u Ljubljani, Zagrebu i Prištini, u Beogradu je bilo -10, dok su nešto topliji bili Podgorica sa izmjerenih -6 stepeni Celzijusa, te najtoplija Tirana sa -4 stepena Celzijusa.

Uz Zapadni Balkan, odnosno jugoistočnu Evropu, najhladniji dio evropskog kontinenta bila je srednja Evropa.

Najhladniji je bio Prag sa izmjerenih -16 stepeni Celzijusa, u glavnom gradu Poljske, Varšavi i glavnom gradu Slovačke, Bratislavi bilo je -14 stepeni Celzijusa, u Beču je bilo – 12, a u Budimpešti -10 stepeni Celzijusa.

Kako je srednja Evropa pod utjecajem izrazito hladne fronte najbolje govori i podatak da je u Krakowu i Grazu izmjereno po -17 stepeni Celzijusa, te Mariboru gdje je bilo -14.

Interesantno je da je od njih bila toplija Moskva gdje je zabilježeno -10 stepeni Celzijusa.

I dalje je veoma hladno i na Jadranu gdje se i dalje bilježe minusi pa je tako u Šibeniku izmjereno čak -6 stepeni Celzijusa.

Nasuprot toga na zapadu Evrope su ugodne temperature, iznad nule, pa je tako u glavnom gradu Belgije, Briselu jutros izmjereno 6 stepeni Celzijusa, dok je u u holandskom Amsterdamu bilo 7 stepeni celzijusa.

http://bit.ly/BingoMartII https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/