BUGOJNO: U toku akcija za dobrovoljno darivanje krvi

Dragi čitaoci i sugrađani, naš portal Vas obavještava da je u našem gradu u toku akcija koja poziva na dobrovoljno darivanje krvi a koju provodi naš Taekwondo klub Bugojno.

Akcija odnosno kampanja dobrovoljnog darivanja krvi je u toku te su neke aktivnosti već provedene i svi su se mogli okušati u pisanju literarnog rada na temu “Daruj krv, budi human i zdrav”, proglašenje najboljeg literarnog rada i promocija učesnika u natječaju će biti upriličena na sljedećem događaju u okviru gore pomenute kampanje/akcije, a to je 10.12.2017. (nedjelja) na Taekwondo takmičenju koje se održava u cilju podizanja svijesti humanog čina darivanja krvi i upoznavanja šire populacije o samoj akciji.

Ovom prilikom Uprava kluba TKD Bugojno poziva sve sugrađane koji žele da budu dio akcije da se mogu upoznati sa svim detaljima u nedjelju na takmičenju koje će biti održano u Konzumu kod KSC-a.

Završni čin akcije je planiran 15.12.2017. (petak), a to je darivanje krvi koje će biti organizovano u prostorijama KC Princeze Dzevhere u periodu od 10 do 16 sati.

Još jednom pozivamo sve sugrađane koji bi voljeli na ovaj način pomoći ljudima kojima je potrebna krv da mogu to uraditi u sklopu ove akcije.

https://www.bingotuzla.ba/2018/10/18/dodatno-snizeno-18-10-28-10-2018-god/ https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/