Bugojno: Policija još uvijek ispituje sve okolnosti nestanka i smrti trogodišnjeg dječaka

Rijeka Vesočnica koja protiče u blizini kuće stradalog Medmeda
http://bit.ly/ka19-29042018

Rusmir Prohan, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona, kazao je u izjavi za Avaz.ba da policija još uvijek ispituje sve okolnosti nestanka i smrti trogodišnjeg dječaka Mehmeda Ćese.

– Nakon što su mještani i pripadnici Gorske službe spašavanja oko 23.10 sati pronašli tijelo dječaka u mjestu Vesala, kuda protiče rijeka Vesočnica, na licu mjesta je obavljen uviđaj. Mjesto gdje je tijelo pronađeno nalazi se kilometar i po od mjesta gdje je dječak zadnji put viđen. Tijelo je prevezeno u mrtvačnicu, a danas će se obaviti i druge istražne radnje i biti obavljena obdukcija tijela. Okolnosti nestanka za sada ne mogu komentarisati, jer nisu još uvijek završene sve istražne radnje – kazao je Prohan.

Prohan: Najvjerovatnije se radi o utapanju

Dječak je nestao jučer oko 14 sati.  Nakon što je o nestanku obaviještena bugojanska policija, alarmirano je i stanovništvo ovog velikog naselja, koje se uključilo u potragu, te pripadnici Gorske službe spašavanja.

Dijete je gotovo 100 ljudi tražilo po ulicama sela i oko obližnje rijeke Vesočnice.

Posljednji put je viđen u neposrednoj blizini porodične kuće, gdje se do tada igrao s 11- godišnjim bratom, a pretpostavlja se da je smrt nastupila usljed utapanja.

avaz.ba

http://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/