BUGOJNO: Odlični rukometaši Iskre remizirali sa budućim premijerligašem RK Bosna

https://www.youtube.com/channel/UCbf4p5GG_BZy4h6RxQV8D2w?sub_confirmation=1

Večeras je sa početkom u 18:00 odigran susret 20. kola između bugojanske Iskre i budućeg premijerligaša RK Bosna iz Visokog.

U veoma interesantnoj utakmici rezultat je na kraju glasio 26:26 (12:13).

U prvom poluvremenu se mogla vidjeti veoma neodlučujuća utakmica, na početku se RK Bosna nametnuo kao veliki favorit te je na samom početku poveo sa 1:6, ali su naši momci stigli prednost koju je napravila ekipa Bosne pa se na poluvrijeme otišlo sa 12:13.

U drugom poluvremenu su naši rukometaši uz pomoć velikog broja publike imali dva gola prednosti, ali pred kraj susreta se utakmica ujednačila i 15 sekundi prije kraja utakmice naš tim je gubio jedan razlike, ali je uspio postići gol i izjednačiti rezultat na 26:26. Ovo je prvi bod koji je neko uzeo visoćkoj Bosni u ovom prvenstvu.

U našem timu su se najviše istakli Amir Bostani Amar Bačvan sa 7 pogodaka i Ajdin Velić sa 6 pogodaka.

Treba napomenuti da je veliki broj gledalaca podržavao naše momke tokom cijele utakmice. Na tribinama su sjedili i Asim Šahman i predsjednik katarske rukometne federacije Ahmed al Shaabi. Također podršku sa tribina su pružili i NK Iskra sa predsjednikom Nedžadom Šečićem.

Bugojno-danas.info

http://www.bugojno-danas.info/dobrodosli-u-kraljevstvo-bureka-pekara-princ-na-ulazu-u-bugojno-privlaci-putnike-iz-cijelog-svijeta/ http://bit.ly/ka14062018 http://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/