BUGOJNO: Gimnazijalka Ajna Karadža pozvala učenike iz katoličkog dijela Gimnazije na kafu, kahvu, kavu

http://www.bugojno-danas.info/adriatic-osiguranje-d-d-lider-na-trzistu-osiguranja-u-bih/

Radio Slobodna Evropa u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U trećoj epizodi novog serijala “Perspektive” razgovarali su sa mladima iz Bugojna. Producent je Mebius film iz Sarajeva. Voditelj i moderator je Edo Maajka.

Bugojansku Gimnaziju pohađaju i učenici katoličke vjeroispovijesti, ali se drugi dio Gimnazije naziva Gimnazija Uskoplje.

Učenica Gimnazije Ajna Karadža je u razgovoru za serijal “Perspektiva” pozvala učenike iz Gimnazije Uskoplje da se pridruže Asocijaciji srednjoškolaca gdje jednom sedmično imaju sastanke te nije bitno da li je u pitanju kafa, kava ili kahva.

Učenica Gimnazije Uskoplje je istakla kako je problem svega toga što oni ne znaju nizašta, kako navodi, dođu u školu, završe do sedmog sata i idu kući. Ne znaju ništa o sekcijama Gimnazije Bugojno jer im niko ništa ne govori. Ističe da imaju ekološku sekciju.

Pogledajte treću epizodu u nastavku, a Ajnin poziv na 13-oj minuti.

http://www.bugojno-danas.info/novogodisnji-popust-iz-bugojna-do-mostara-sa-autoprevozom-za-3-km/ http://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/